Realtime Architectural Visualization tech demo

Η τεχνολογία Augmented Reality ή αλλιώς επαυξημένη πραγματικότητα ή αλλιώς ενισχυμένη πραγματικότητα είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα. Η τεχνολογία Augmented Reality επιτρέπει την ζωντανή προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος του οποίου όμως η πραγματικότητα είναι επαυξημένη με την προβολή πληροφοριών αλλά και εικονικών προσώπων ή χώρων σχεδιασμένων μέσα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο συνδυασμός της κάμερας με το σύστημα GPS ενός κινητού τηλεφώνου επιτρέπουν την προβολή επιπλέον πληροφοριών για ένα γεωγραφικό σημείο, διαμορφώνοντας ένα επαυξημένο πληροφοριακά τελικό αποτέλεσμα. Παρέχονται πληροφορίες που περιλαμβάνουν κείμενα, ήχους και video και αφορούν ειδικά τη γεωγραφική θέση που βρίσκεται ο χρήστης και στοχεύει η κάμερα του. Οι προβολές δεδομένων είναι δυνατές είτε από τις οθόνες κινητών είτε από ειδικά γυαλιά προβολής Augmented Reality.

Συγκρότημα τουριστικών κατοικιών στο Γαλατά

Οι περισσότερες εργασίες στις προσόψεις ολοκληρώθηκαν, σιγά σιγά βαδίζουμε στην τελική ευθεία.
Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά τους συνεργάτες μας για την άψογη συνεργασία!

Nature by Numbers

There are also numerous examples of the Golden Ratio in nature – you can observe the ratio all around you. Flowers, sea-shells, pineapples, and even honeycombs all exhibit the same principle ratio in their make-up. So using the Golden Ratio in your design work is both appropriate and foreshadowed in our everyday environment.

A movie inspired on numbers, geometry and nature, by Cristóbal Vila

 

Vray material test with Grant Warwick’s tutorials

Decided to have a look at Grant Warwick’s Mastering Vray free tutorial Lesson 04 (https://vimeo.com/94813625) and I was so impressed that I subscribed immediately!

Seriously if you interested at CG have a look you won’t regrade it.

This is a test i did at 3d modelling and material creation.

 

aluminium material web image

bolt aluminium material test

Paris in motion

Ένα εξαιρετικό βίντεο τύπου motion time-lapse που μας ταξιδεύει στα υπέροχα μνημεία του Παρισίου από μια διαφορετική οπτική ματια από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Ο δημιουργός του είναι ο Mayeul Akpovi και συνιστώ να δείτε και τα υπόλοιπα time-lapse που θα σας ταξιδέψουν σε όλες τις γνωστές πόλεις της Ευρώπης.

 

Arkki School of Architecture for Children and Youth

Μια πολλά υποσχόμενη προσπάθεια από τον @Vassilios P. Bartzokas και την ομάδα του, που δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και τι μέλλει γενέσθαι. Υλοποιούν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα την αρχιτεκτονική, σε όλα τα πεδία δράσης της, με στόχο την καλλιέργεια της παιδείας μέσα από το παιχνίδι και την διασκέδαση. Μακάρι να το δούμε και στην πόλη μας σύντομα!

B E A U T Y – dir. Rino Stefano Tagliafierro

Ένα υπέροχο βίντεο μικρού μήκους από τον σκηνοθέτη Rino Stefano Tagliafierro. Χρησιμοποιώντας το 2.5D effect έδωσε ζωή και κίνηση σε διάσημα έργα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Περιλαμβάνει όλα τα θέματα που ασχολήθηκαν οι  ζωγράφοι του Μπαρόκ κινήματος (Rubens, Caravaggio)  και μας ζωντανεύει εικόνες από όλα τα συναισθήματα της ζωής. Ένας ύμνος στην τέχνη και την αφοπλιστική της ομορφιά. Απολαύστε το.

 

 

Ευχές για το 2014

Αποχαιρετούμε μαζί το 2013 και ευχόμαστε σε όλο το κόσμο μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία και χαρές! Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες που μας εμπιστεύτηκαν και τους ευχόμαστε τα καλύτερα μέσα απο την καρδιά μας.

Ας ειναι η ελπίδα το κίνητρο μας για το 2014 για ενα καλύτερο μέλλον με περισσότερες ευκαιρίες για να εκφράσουμε όλοι μας την δημιουργικότητα μας και να κάνουμε ακόμα πιο όμορφο τον τόπο μας.

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά!

Μελέτη κατοικίας για μία οικογένεια στο κέντρο των Χανίων.

885842_606846152713246_1056613179_o

Προκειται για μια νεα μελέτη κατοικιας σε φωτορεαλιστικη απεικονηση. Το οικόπεδο βρίσκεται στην οδό Ζυμβρακάκιδων μέσα στον αστικό ιστό της πόλης των Χανιών. Για την δημιουργια τους χρησιμοποιηθηκε 3ds max + vray + Ps.

Rome archi-travel part 1

Στην Ρώμη είχα πάει το 2008 που ήμουν ακόμα φοιτητής αρχιτεκτονικής και η αλήθεια ειναι οτι δεν θυμάμαι τίποτα απολύτως. Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ ξανά την αιώνια πόλη και να εκτιμήσω την αρχιτεκτονική της έχοντας πλέον ωριμάσει ώς  αρχιτέκτονας (σίγουρα περισσότερο απο το 2008!). Βγαίνοντας λοιπόν την πρώτη μέρα έξω παρέα με την φωτογραφική του συνάδελφου και καλού φίλου Λυκούργου Παντελάκη, ξεκίνησα να απαθανατίζω ότι κέντριζε το ενδιαφέρον καί εμένα αλλα καί της παρέας μου. (Κλικάροντας στις φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε σε υψηλή ανάλυση.)

Ξεκινάμε λοιπόν, φωτογραφία πρώτη, ένα υπέροχο κτίριο κοντά στο ξενοδοχείο μας.

DSC_0611

Παρακάτω, ένα υπέροχο κτίριο το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μοντέρνο  σε σύγκριση με γειτονικά κτίρια.

DSC_0615

 

 

 

 

 

 

 

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αποφυγήν ως προς την αντίληψη της κλίμακας στην αρχιτεκτονική, είναι η βασιλική του Αγιου Πέτρου, η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, κατα πολύ μεγαλύτερη καί απο την Αγία Σοφία τηε Κωνσταντινούπολης! Είναι όντως πολύ δύσκολο να αντιληφθείς τα μεγέθη, για παράδειγμα αν δεί κάποιος το μέγεθος ενός ανθρώπου σε σχέση με τον τρούλο!

DSC_0628

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι πολύ εντυπωσιακές οπτικές φυγές του αστικού ιστού της Ρώμης.

DSC_0634

 

 

 

 

 

 

 

 

Το εντυπωσιακό Castel Sant’Angelo.

 

DSC_0648

 

 

 

 

 

 

 

 

Αξίζει να φανταστεί κανεις να πίνει καφέ καθε μέρα σε αυτά τα μπαλκόνια και με την θέα στον ποταμό απο αυτά τα παράθυρα.

 

DSC_0657

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτο το κτίριο όσο παλιό και ταλαιπωρημένο φαίνεται έχει την χρήση σχολείου. Η κυβέρνηση στην  Ρώμη εκτός απο την ανάδειξη των μνημείων της δίνει και χρήση σε αυτά εξασφαλίζοντας κατα κάποιο τρόπο και την βιωσιμότητα τους.

DSC_0664

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ολα τα στενάκια της Ρώμης θυμίζουν πάρα πολύ τα στενά του Παλιού Λιμανιού των Χανίων. Ενετικά κτίρια με έγχρωμους σοβάδες, όλα σε μια αρμονία μεταξύ τους.

DSC_0663

 

 

 

 

 

 

 

 

Στιβάρες, όχι ιδιαίτερα φαρδίες ξύλινες πόρτες, με χαρακτηριστική λεπτομέρεια το ενσωματομέτο γραμματοκιβώτιο.

DSC_0689

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και για το τέλος του πρώτου μέρους η διακόσμηση των μπαλκονίων με πολύχρωμα φύτα,φαινεται οτι οι ιταλοί δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτό.

DSC_0697

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται ,Rome architravel part 2…

 

copyright© z-architects.com

 

 

 

 

Κατασκευή Ιατρείου στην Αγία Μαρίνα

update: Το ιατρείο ολοκληρώθηκε και ήδη λειτουργεί! Ευχαριστούμε πολύ ολα τα συνεργεία που συνεργαστήκαμε και ιδιαίτερα τον Ιατρό Χ.Βιττωράκη. Ηταν μια άψογη συνεργασία και πετύχαμε ενα αξιοπρεπές αποτέλεσμα σε πολύ συντομο χρονικό διάστημα.

link

Ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό και την κατασκευή ιατρείου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα τι θέλουμε να κάνουμε και μείνετε ενήμεροι γιατί θα ανανεωνουμε συνεχώς το άρθρο με φωτογραφίες making of!

20130810-170012.jpg

20130810-170212.jpg

20130813-142414.jpg

Πρατήριο “Το Αρτοπωλείον”

Μετά από πολύ δουλειά και συνεργασία επιτέλους το κατάστημα πρατήριο άρτου “το Αρτοπωλείον” άρχισε να λειτουργεί. Ευχαριστούμε πολύ τους ιδιοκτήτες για την άψογη συνεργασία καθώς και όσους εργάστηκαν για την δημιουργία του. Τα γραφιστικα ανέλαβε ο Θύμιος Μαστροθυμιος και την κατασκευή των επίπλων ο Λεβάκης Ιωάννης.

20130810-170856.jpg

20130810-170908.jpg

20130810-170917.jpg

20130810-170929.jpg

Ανακαίνιση κατοικίας στο Γαλατά

Μια νέα μελέτη σε κατοικία στο Γαλατά που αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση και την ανακατασκευή των όψεων. Στην εικόνα μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι πρόκειται να κατασκευαστεί καθώς και μια εικόνα από τις πρώτες εργασίες.

20130123-151644

Ecoweek workshop στο Μιλάνο

Η συμμετοχή στο ecoweek workshop στο Μιλάνο ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Γνώρισα εξαιρετικούς συνεργάτες, καθηγητές με πρωτοποριακές απόψεις και μια υπέροχη ομάδα απο συνάδελφους αρχιτέκτονες και φοιτητές. Συνεργαστήκαμε για την ανάπλαση χώρων και διαδρομών στην περιοχή του πανεπιστημίου της Μποβίζα με σκοπό την αναβάθμιση και την πολλαπλή αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων. Συστήνω ανεπιφύλακτα την συμμετοχή σε τέτοιες διοργανώσεις και εύχομαι να δωθεί η ευκαιρία να ξανασυμμετασχω στο ecoweek project. Πληροφορίες για τις δράσεις της οργάνωσης και το πρόγραμμα των workshop θα βρείτε στο Ecoweek.org